Durerea dentară este unul din principalele motive pentru care pacientul se prezintă la medicul stomatolog. Pentru o eventuală urgenţă nu ezitaţi să ne contactaţi.
Urgenţele stomatologice au aceeaşi importanţă ca orice altă problemă medicală şi nu trebuie neglijate. În cazurile în care ele sunt neglijate pot produce sechele permanente sau pot necesita tratamente complexe şi mult mai costisitoare.
Dacă nu sunteţi sigur că problema pe care o aveţi este o urgenţă stomatologică, atunci este simplu: dacă doare, atunci este urgenţă
Leziunile în regiunea bucală şi maxilo-facială vă pot afecta starea generală de sănătate, în timp ce leziunile dentare rezolvate din timp duc la păstrarea dinţilor şi la menţinerea stării generale de sănătate.
Sfaturi utile
- Ai durere de dinţi la rece sau dulce?
Încearcă să eviţi să mănânci pe partea cu dintele dureros. Mănâncă lucruri uşor călduţe şi evită dulciurile. Încearcă să te prezinţi cât mai repede la clinica noastră. În această etapă nervul încă mai poate fi salvat.
- Ai durere de dinţi la cald?
Încearcă să mănânci lucruri uşor reci. Totuţi nu e bine să prelungeşti chinul şi de aceea te invităm la clinică.
- Ai fost de curând la medicul stomatolog şi ţi s-a aplicat o plombă?
Încearcă să administrezi medicamente antialgice şi antiinflamatoare după sfatul medicului stomatolog. Durerile ar trebui să dispară în 2-3 zile.
- Ai fost de curând la stomatolog şi ţi s-a scos nervul?
La fel ca mai sus, medicamente antialgice şi antiinflamatoare ajută la retrocedarea simptomelor. După obturaţii radiculare pot să apară dureri. Acestea pot să persiste până la 14 zile.
- Ai trecut recent printr-o procedură de detartraj?
E bine să ştii că durerile uşoare sunt normale. Totul trece de la sine în câteva zile. Ai putea utiliza o pastă de dinţi cu fluor. Aceasta ameliorează simptomele şi scurtează perioada în care este resimţită durerea. Acestea pot să persiste până la 14 zile.
De cele mai multe ori, tratamentul stomatologic de urgenţă este necesar:
- În cazul infecţiei însoţite de dureri agresive
- În caz de febră şi umflarea zonei respective
- În cazul pierderii unei plombe sau a altei lucrări restaurative
- În momentul apariţiei unor leziuni pe limbă sau buze
- În cazul în care aveţi un dinte ieşit din alveolă sau o fractură a acestuia în urma unui traumatism
- În momentul în care prezentaţi durere dentară severă cu extindere spre urechi sau gât
- În momentul când prezentaţi sângerări abundente în cavitatea bucală după extracţii sau alte intervenţii chirurgicale