Email: contact@rodenta.com
Program: L – V: 09:00 – 20:00
S: închis
contact@rodenta.com
Rodenta 1
Clinica de stomatologie si radiologie dentara
Igiena orală prin îndepărtarea plăcii bacteriene de pe dinţi şi mucoase, are următoarele beneficii:
Igiena orală se realizează prin periaj dentar, folosirea aţei dentare, duş bucal şi apă de gură.
PERIAJUL CORECT AL DINŢILOR
Secretele periajului
Este indicată folosirea periilor cu păr moale pentru a nu leza gingiile şi a evita uzura smalţului.
AŢA DENTARĂ
Aţa dentară vă ajută să îndepărtaţi placa bacteriană din zonele interdentare, periuţa neavând acces în spaţiile dintre dinţi. Periajul corect este esenţial pentru a preveni bolile dentare, dar nu e de ajuns. Pereţii proximali, dintre dinţi, nu pot fi curătaţi decât cu aţa dentară şi de aceea utilizarea ei nu este o opțiune, ci o necesitate.
Aţa dentară există sub două forme: în sul, sau furcă cu mâner (mai uşor de folosit).
Cum folosim aţa dentară?
Nu fiţi descurajaţi dacă la prima încercare va fi mai greu. Cu timpul veţi deprinde îndemânarea necesară iar această manoperă va dura doar câteva minute.
Exista dispozitive comerciale care faciliteaza curăţarea, mai ales în zonele posterioare.
La primele utilizări este posibil ca gingiile să doară şi să sângereze, dar după îndepărtarea bacteriilor gingiile se vor întării şi nu veţi mai avea această problemă.
Nu folosiţi aţa de cusut pentru că aceasta lezează gingia. Aţa dentară, este creată special pentru a proteja gingia şi de aceea utilizaţi doar modelele recomandate de medicul stomatolog.
Recomandăm deci utilizarea aţei dentare pentru completarea periajului dentar o dată pe zi, mai ales seara.
Aţa dentară constituie şi un mijloc complementar de diagnostic al cariei ascunse interdentar. În prezenţa unei carii sau obturaţii interdentare debordante marginile tăioase ale acesteia va scămoşa sau va secţiona aţa în momentul îndepărtării.
Duşul bucal prin jetul de apă pulsatoriu asigură curăţarea zonelor greu accesibile periajului dentar la persoanele care poartă aparat dentar (bracketuri), sau pacienţilor cu implante.
Apa de gură se foloseşte pentru clătirea gurii după curăţirea dinţilor (periaj şi utilizarea aței dentare). Are efect dezinfectant şi oferă o respiraţie plăcută.
Ce trebuie să faceţi pentru igiena orală?
Ce fel de instrumente sunt necesare pentru igiena orală?
În cazul în care informațiile prezentate pe acest site nu vă sunt suficiente, vă rugăm să ne adresați întrebările dumneavoastre prin intermediul acestui formular: