Email: contact@rodenta.com
Program: L – V: 09:00 – 20:00
S: închis
contact@rodenta.com
Rodenta 1
Clinica de stomatologie si radiologie dentara
Ţesuturile de susţinere a dinţilor, cunoscute ca și parodonţiu – sunt formate din gingie, os alveolar, cement și ligament periodontal.
Boala parodontală (parodontoza) este rezultatul acumulării îndelungate de placă bacteriană pe dinţi și gingie și în combinaţie cu alţi factori de risc duce la distrugerea osului de sprijin în jurul dinţilor. Netratată, boala parodontală duce la pierderea de os alveolar și implicit a dinţilor, iar în prezent reprezintă principala cauză de pierdere a dinţilor la adulţi.
Simptome ale bolii parodontale includ: sângerare gingivală, secreţie purulentă la nivelul gingiilor, miros neplăcut şi mobilitate dentară. Când mobilitatea dentară este unul din simptome, înseamnă că boala parodontală este déja într-un stadiu foarte avansat, de aceea este important diagnosticul și tratamentul timpuriu al acestei afecţiuni pentru a obţine rezultate cât mai bune.
Tratamentul iniţial presupune realizarea unui chiuretaj subgingival și planare radiculară pentru a îndepărta tartul , placa bacteriană şi ţesuturile infectate din punga parodontală, care constituie de fapt cauza apariţiei bolii parodontale. După terapia iniţială, pacientul va simţi o imbunătăţire considerabilă, gingia nu va mai sângera, mirosul neplacut va dispărea iar culoarea gingiei va reveni la normal. În unele stadii avansate ale bolii pot fi necesare diferite intervenţii chirurgicale (operaţii cu lambou, grefe osoase) menite să compenseze pierderile osoase datorate parodontitei.
Pentru stoparea evoluţiei și menţinerea rezultatelor obţinute este important ca pacientul să se prezinte periodic la igienizări.
În cazul în care informațiile prezentate pe acest site nu vă sunt suficiente, vă rugăm să ne adresați întrebările dumneavoastre prin intermediul acestui formular: