Email: contact@rodenta.com
Program: L – V: 09:00 – 20:00
S: închis
contact@rodenta.com
Rodenta 1
Clinica de stomatologie si radiologie dentara
Avantajul major al implantelor este că nu necesită şlefuirea dinţilor care limitează breşa şi stimulează funcţional osul prevenind rezorbţia acestuia.
Lucrările pe implante au rolul de a înlocui de la un singur dinte, până la o arcadă întreagă.
Implantul dentar reprezintă cel mai des un ”surub”(cu spire), care înlocuieşte rădăcina dintelui de dimensiuni ca şi dinţii naturali şi este realizat fie din titan, fie mai nou din zirconiu, materiale cu o biocompatibilitate excelentă.
În acest surub/implant dentar, se va înfileta bontul ”protetic” = element ce completează implantul dentar.
Peste acest bont protetic, vom ataşa coroana finală – care poate fi realizată din diverse materiale: metalo-ceramică, zirconiu-ceramică, integral zirconiu, ceramică presată. Marginile microprotezelor pot fi plasate subgingival, ca să obţinem un aspect estetic cât mai natural.
Lucrările protetice pe implante pot fi fixate prin cimentare sau prin înşurubare.
Avantajele lucrărilor cimentate
Cât despre cealaltă alternativă (lucrări înşurubate), şi ea are avantajele şi dezavantajele ei.
Avantajele suprastructurilor detaşabile
Dezavantajele suprastructurilor detaşabile
Care sunt etapele inserării implantului şi realizarea lucrării pe implant?
Intervenția se realizează sub anestezie locală. Medicul de specialitate realizează o incizie în gingie pentru a expune zona unde va introduce implantul. Cu ajutorul unei truse speciale se forează în os un tunel de aceeaşi formă şi dimensiune cu a implantului. Peste implant se fixează un şurub etanş.
La finalul procedurii se închide gingia şi se suturează (implantul este acoperit de gingie). Această manoperă de inserţie a unui implant, durează între 15-30 min, în funcție de poziţia implantului şi complexitatea cazului.
După inserarea implantului dentar se va aştepta o perioadă de 3 – 6 luni, denumită şi perioadă de OSTEOINTEGRARE. În această perioadă se va depune ţesut osos în jurul filetelor implantului, pentru a se stabiliza foarte bine în interiorul osului. După perioada de osteointegrare, pacientul se prezintă din nou la medicul de specialitate pentru a începe procedura de încărcare (protezare/realizarea coroanei dentare finale).
Printr-o mică incizie se descoperă implantul, se pune şurubul de vindecare, care se menţine 2-5 săptămâni, ca să obţinem modelarea gingiei. Etapa următoare este luarea amprentei cu bont de transfer pentru lucrare. Se realizează bontul protetic peste care va veni lucrarea definitivă. Fixarea acestei lucrări va fi prin cimentare sau prin înşurubare, după cum am văzut anterior.
Sunt situaţii clinice, mai ales în zona frontală, când se realizează bonturi şi coroane provizorii, în acest caz cu încărcare imediată.
Ce fel de simptome pot să apară după aplicarea implantelor?
Ce fel de indicaţii postoperatorii trebuie să respectăm?
În cazul în care informațiile prezentate pe acest site nu vă sunt suficiente, vă rugăm să ne adresați întrebările dumneavoastre prin intermediul acestui formular: