Încrustaţii din aliaje nobile sau ceramică

Protetica dentară a fost revoluţionată de apariţia implantologiei orale. Lucrările pe implante reprezintă o alternativă viabilă pentru foarte multe persoane cu lipsuri dentare.

Încrustaţiile reprezintă o alternativă superioară din punct de vedere estetic şi durabilitate faţă de plombele (obturaţiile) clasice.

Încrustaţiile sunt lucrări protetice folosite în tratamentul leziunilor dentare, în vederea reabilitării morfologice cât şi funcţionale a dinţilor afectaţi de carii sau de fracturi.

Aceste piese protetice sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară pe baza unei amprente, după ce dintele a fost pregătit corespunzător. Ele pot fi făcute din ceramică şi din metale nobile, sau numai din ceramică.

Încrustaţiile dentare refac perfect forma dintelui prin modelarea în laboratorul dentar. Se vor realiza puncte de contact ferme cu dinţii vecini. Estetica şi adaptarea marginal este net superioară faţă de obturaţiile clasice.Culoarea obţinută nu se modifică, asa cum se întâmplă în cazul refacerii dintelui cu materiale compozite. Nu colorează dintele ca şi obturaţiile de amalgam.

Prin refacerea conturului dintelui, încrustaţia contribuie la întreţinerea sănătăţii gingiei. Această lucrare este mai rezistentă la uzură decât o simplă obturaţie.

Avantaje

  • Refacerea perfectă a formei anatomice a dintelui, prin modelarea în laborator
  • Refacerea perfectă a puntelor de contact interdentar
  • Estetică deosebită
  • Rezistenţă la uzură

Intrebari frecvente:

Câte şedinţe sunt necesare pentru incrustaţie din ceramică sau metal nobil?
Sunt necesare două şedinţe pentru o incrustaţie ceramică sau din aur.
Ce alternative există la faţetele, incrustaţiile şi coroanele total ceramice realizate în laborator?
În clinica noastră vă putem oferi o alternativă rapidă şi foarte exactă prin efectuarea faţetelor, incrustaţiilor şi coroanelor total ceramice într-o singurtă şedinţă prin tehnica CAD-CAM, metoda CEREC.

Aveti o intrebare?

In cazul in care informatiile prezentate in cadrul acestui site nu va sunt suficiente
va rugam sa ne adresati intrebarile dvs. prin intermediul acestui formular.