Tehnologie de ultima oră

 1. Microscop operator dentar

  Carl Zeiss Opmi Pico
  Vizibilitatea sporită oferită de microscopul operator dentar a deschis noi perspective pentru tratamentul endodontic. Datorită iluminării și măririi sporite, canalele calcifiate care în trecut nu puteau fi detectate, acum pot fi localizate ușor. În plus cazurile de retratamente endodontice dificile (reparaţii de perforaţii, îndepărtarea de instrumente fracturate în canal) pot fi acum gestionate cu mai mare eficienţă și succes.

 2. Aparat electronic de determinarea lungimii de lucru

  Apexlocatorul este un aparat electronic de măsusare a lungimii de lucru. Determinarea lungimii de lucru era realizată în trecut doar pe baza unor radiografii, care de multe ori erau dificil de interpretat și mai puţin precise

 3. Micromotor endodontic

  Utilizat pentru prepararea canalelor radiculare cu ajutorul instrumentelor rotative din aliaj nichel-titan.

 4. Instrumente rotative din aliaj nichel-titan

  Instrumentele rotative din nichel titan sunt folosite pentru a curăţa și modela spaţiul radicular. Aliajul de nichel-titan este de cinci ori mai flexibil decât oţelul inoxidabil iar acest lucru reprezintă un avantaj în canalele curbe, unde instrumentele din otel inoxidabil sunt prea rigide.

 5. Sisteme de obturare cu gutapercă termoplastifiată

  Gutaperca termoplastifiată împreună cu un sealer este materialul de obturaţie folosit pentru sigilarea canalelor radiculare. Utilizarea căldurii maximizează adaptarea materialului la pereţii canalului, deoarece acesta este condensat în forma creată de instrumentele de preparare.

 6. Diga dentară

  Sitem de izolare al câmpului operator

 7. Aparat ultrasonic

  Utilizat pentru activarea iriganţilor și în cazurile dificile de retratament

 8. Sisteme de îndepărtare a instrumentelor fracturate în canal (ace rupte)

 9. Radiografii digitale

  Prezintă cu până la 90% mai puţine radiaţii decât radiografiile clasice. Foarte utile în endodonţie, deoarece produce o imagine de o calitate foarte bună care este instantaneu vizualizată pe un monitor de computer. Acest lucru ajută la reducerea timpului de tratament și îmbunătăţește comunicarea cu pacientul.

 10. Radiografie 3D CBCT

  CT-ul cu fascicul conic reprezintă o tehnologie de vârf care ne oferă o imagine în trei planuri a dintelui. Este foarte util în detectarea canalelor radiculare care nu pot fi vizualizate pe o radiografie conventională și este de asemenea foarte util în cazurile dificile de retratament.

Intrebari frecvente:

Aveti o intrebare?

In cazul in care informatiile prezentate in cadrul acestui site nu va sunt suficiente
va rugam sa ne adresati intrebarile dvs. prin intermediul acestui formular.