Retratamentul endodontic

Ce este un retratament endodontic?
Ca și în orice alte proceduri dentare sau medicale, un dinte poate să nu se vindece la fel de bine cum era de așteptat după tratamentul iniţial sau în unele cazuri o nouă problemă poate apărea la un dinte care a fost tratat cu succes în trecut.

În cazul în care tratamentul iniţial a eșuat, medicul stomatolog vă informează de opţiunea de a avea dintele retratat.
Retratamentul endodontic este de obicei efectuat de către un medic specialist endodont. Retratamentul endodontic presupune îndepărtarea materialului vechi de obturaţie radiculară, canalele sunt spălate și dezinfectate cu ajutorul iriganţilor iar ulterior canalele sunt sigilate cu o nouă obturaţie radiculară.

Retratamentul endodontic se bucură de o rată mare de succes și astfel mulţi dinti pot fi salvaţi. Ori de câte ori este posibil, cel mai bine este de a salva dintele natural. Dinţi trataţi endodontic pot funcţiona bine mulţi ani de zile , chiar și pentru o viaţă . Progresele în tehnologie și cunoștinţele noastre ne-au permis să folosim noi tehnici și materiale care nu au fost disponibile atunci când s-a efectuat prima dată tratamentul de canal.

Intrebari frecvente:

Aveti o intrebare?

In cazul in care informatiile prezentate in cadrul acestui site nu va sunt suficiente
va rugam sa ne adresati intrebarile dvs. prin intermediul acestui formular.